top of page

FLER MEDIEÄMNEN

Medieproduktion 1 och Digitalt skapande 1

DESSA BÅDA KURSERNA ÄR BASEN i medieproduktion. Hos oss på ES-MEDIA på Jenny har vi därför valt att starta med de kurserna i åk 1.

 

Dessa kurserna går under hela första året och du får testa på Foto, Graf och Film och en massa andra produktionsformer. Du lär dig grunderna i bl a i programvarorna Photoshop, Lightroom, Illustrator, Indesign Adobe Premier och AfterEffects. m fl. Du lär dig redigera ljud, trycksaker, foto samt film och i slutet av året gör du tillsammans med din klass det egna skolmagasinet FACE. Du lär dig allt du behöver för att kunna producera och publicera en egen tidning. Att filma, fota och skriva text samt layouta och illustrera blir en del av detta arbetet.

 

Filmerna kan bli publicerade på ES MEDIAS egen You Tube kanal.

Medieproduktion 2

DEN HÄR KURSEN BINDER IHOP SÄCKEN för hela medieutbildningen. Här jobbar eleverna i produktionsteam och utnyttjar sina kunskaper i respektive fördjupningsämne. Man tar fram verkliga produktioner som blir publicerade och övar ofta på en intern produktion på skolan först. Därefter letar vi upp egna kunder tillsammans med eleverna! Kunderna är ofta med under produktionen och vi jobbar i nära team med verkligheten utanför skolan. Ibland dyker det upp gästföreläsare från olika mediebranscher som berättar och inspirerar våra elever! Deltagare i den här kursen är också skolans interna reklambyrå, samt den reklambyrå som UF företagare kan "anlita" för att göra medieproduktioner för sina kampanjer!

 

Medier, samhälle och kommunikation

DET HÄR ÄR EN AVSLUTANDE, i huvudsak teoretisk kurs under åk 3 som behandlar medier i samhället, mediers ägandeformer, kommunikationsteori och kommunikationsmodeller, samt lag och rätt kring media mm. Kursen hos oss genomförs både praktiskt och teoretiskt genom olika övningar och projekt, men också föreläsningar. Ämnet närmar sig samhällskunskap, men också journalistik och kommunikation. I kursen ingår en del analys av olika typer av massmedier, men det har också förekommit att vi har arbetat fram en kommunikationsplan för målgruppen ungdomar i samarbete med Kalmar kommuns Ungdomsråd. En bra kurs för dig som funderar på att arbeta som mediestrateg och klättra lite i karriären i någon mediebransch, men egentligen allmänbildande för alla oavsett vilket yrke man väljer - alla borde ha en medie-utbildning oavsett yrke!

FACE skolmagasin nr 1
FACE skolmagasin nr 2
FACE skolmagasin nr 3
På Uppdrag av STENA LINE

"Det här blir nog bra!" Bild från uppdrag av STENA LINE, medieeleverna producerade informationsfilm i kursen Medieproduktion 2.

Ibland tar vi in gästföreläsare från olika mediebranscher. Här gästade Björn Henriksson från "Only bits of", en fd medieelev som framgångsrikt har startat eget i Stockholm, och som inspirerar och berättar om sitt arbete.

bottom of page