top of page

ELEVPRODUKTIONER

Julen är ju över för länge sedan - men de här produktionerna är för evigt! För några år sedan publicerade vi denna elevblogg, med lite olika julhälsningar från våra elever! Vi tycker produktionerna är så bra att de får vara kvar ett tag till, och vem vet, kanske kommer det lite nya saker också! Häng med...och kolla tillbaka lite då och då - så kanske ni kan hitta något nytt spännande! Eller ännu bättre - vi lärare har så full tupp med att coacha våra elever så vi hinner inte uppdatera alla forum så ofta - men vår Facebooksida uppdateras något oftare, där kan du hitta MÅNGA projekt som våra elever har gjort!

VÄLKOMMEN till våra sociala kanaler!

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube Social Ikon

1 DECEMBER

 

God Jul från Camilla Hansson, ES15C Vann tävlingen om årets Julhälsning från ES Media, Jenny Nyströmsskolan

2 DECEMBER

 

God Jul från Alexander Lundgren, ES13C (gymnasieexamen VT 2016) Musikvideo med good feeling vibbar från ämnet Film och TV produktion , ES Media, Jenny Nyströmsskolan

5 DECEMBER

 

God Jul från Ellen Warsén, ES14C - som har fördjupat sig och sedan lekt med typografi för att gestalta ett ordspråk! 

6 DECEMBER

 

God Jul från Ebba Rylander, ES15 C - som med vektorgrafik har skapat ett självporträtt i Adobe Illustrator!
 

7 DECEMBER

 

God Jul från Ludvig Tylstedt, ES14 C - som har jobbat med att uppgradera AXAS Havregrynsförpackning till en yngre målgrupp. Förpackningen känns verkligen uppgraderad och mycket tuffare än tidigare!
 

8 DECEMBER

 

God Jul från ES13C och D, som i våras jobbade med reklamkampanjer åt ES MEDIA. Här en film gjord av Morgan Hermansson, Thyra Hinz, Markus Lord, Alexander Lundgren, Kim Petersson, Albin Suljov och Lovisa Åström! Det gjorde ni bra!

12 DECEMBER

 

God Jul från Kajsa Andersson i ES15C, som jobbat med ett julkort i Illustrator och i Photoshop, samt tagit fram en GIF-animation! Grattis Kajsa, vilket härligt vintrigt landskap med en glad och söt tomte!

13 DECEMBER

 

Med tanke på att det idag är Lucia och att denna dag traditionsenligt firas med brinnande föremål föll dagens kalenderval på denna bild fotograferad av Cassandra Eriksson ES14C.

14 DECEMBER

 

Dagen till ära passar vi på att bjuda in till MEDIEWORKSHOP för alla som går i ÅK 9 och är sugna på en medieutbildning på gymnasiet! VÄlkomna att testa på att göra en liten medieproduktion! Först till kvarn! Anmälan - se ovan!

15 DECEMBER

 

Idag får alla som är hungriga och sugna på att testa en god och snabblagad vegetarisk rätt - titta lite extra! Åk 3 eleverna i Grafisk kommunikation är på gång att designa en egen Kokbok för medieelever, något som är väldigt eftertraktat idag men också praktiskt att ha till hands! Här är Maria Kalmevalls uppslagsbidrag. Kanske har vi något UF företag som vill hjälpa till att sälja den när den är klar?!

19 DECEMBER

 

Nyligen hade vi fint besök i fotostudion då butiken Noelle gästade oss i ett samarbete. Noelle kom med ett "entourage" i form av modell, stylist, fotograf och ett urval av brudklänningar från delar av kommande års brudkollektion.

20 DECEMBER

 

Eleverna i Grafisk kommunikation har i slutet på kurs 1 fått i uppgift att ta fram en bioaffisch i Photoshop med effekter. De har arbetat på en helt egen filmidé, och i enlighet med designprocessen innehållande analytiskt arbete med research, idéskissning, digital skiss och tryckfärdigt original. I slutet av läsåret kommer eleverna få välja ut ett original från sina uppgifter som kommer tryckas. 

 

I vår kommer man också kunna se en utställning i Gallerian på Jenny Nyströmsskolan med alla elevernas filmaffischer! 

 

Här önskar Anton Måård ES15C God Jul med sitt bidrag!

21 DECEMBER

En av uppgifterna i kursen Fotografisk bild 1 är att jobba med att ta porträtt av olika slag. Här kommer ett exempel från den uppgiften. Fotograferat av Simone Axell.

22 DECEMBER

Och därmed önskar vi alla EN RIKTIG GOD JUL, OCH GOTT NYTT ÅR! Här med Ebba Rylanders
(ES15C) fina vinternatt!

bottom of page