top of page

SAMARBETEN

SOM ETT LED I ATT arbeta entreprenöriellt och verklighetsbaserat har vi haft många samarbeten genom tiderna. Ibland består samarbetet av ett studiebesök eller en gästföreläsning, ibland att våra elever får möjlighet att ta sig an något uppdrag för en organisation/förening eller annan verksamhet. Det händer också att vi hjälper elever som vill göra en frivillig praktikperiod under lov, att hitta en bra praktikplats i någon mediebransch.

 

VÅRA SAMARBETSPARTNERS ställer också ibland upp som "livegästis" under en lektion när vi har något vi behöver prata med en medieexpert om. Antingen facetimar vi spontant, när vi behöver fråga om något från en expert, eller så kommer de ibland till oss i klassrummet. Då får våra elever möjlighet att fråga ut en expert på området direkt, eller i livesändning under lektionen. Vårt sista samarbete 2022 var med Barometern inom FACE-projektet, och Livestreaming av Skolrugbyn som sändes på Barometerns hemsida!

UNG FILMFESTIVAL

Kalmar Kulturskola har sedan ett år tillbaka startat upp UNG Filmfestival. Där är våra elever självklart en del av detta, både som filmproducenter och hjälper till med marknadsföringen av festivalen med affischer, hemsida och SOME.

 

ORGANISATIONEN UNG FÖRETAGSAMHET tillhör också en av våra samarbetesorganisationer på skolan. Vi har många fd elever som både under och efter sin gymnasietid har lyckats skapa framgångsrika medieföretag både nationellt och internationellt, där en del av dem började just som Unga Företagare under skoltiden.

 

Har du ett uppdrag som du tror kan passa våra elever, eller vill etablera någon annan typ av samarbete, välkommen att höra av dig! Skicka oss gärna ett meddelande via mail under kontaktfliken så kommer det direkt till oss lärare!

 

bottom of page