top of page

ES-MEDIA på Jenny är en högskoleförberedande utbildning för dig med ett brinnande intresse för främst digital visuell kommunikation.

 

Vill du i framtiden jobba i medievärlden eller studera vidare och ha med dig mediekunskaper in i andra yrken? Här får du förutom en bred medieutbildning även möjligheter att bredda din behörighet till högskola genom meritkurser via det individuella valet.  

Jämfört med andra medieutbildningar på gymnasiet har det estetiska programmet inriktning media flest antal medietimmar. Genom de fördjupade kunskaperna inom film och TV, grafisk design och fotografisk bild kan du också komma vidare inom reklam, PR, kommunikation, event, journalistiskt arbete, webb-/app-/speldesign med mera.

 

Hos oss på ES-MEDIA Jenny får du använda professionella verktyg och programvaror – redan första året får du kunskaper för att publicera ditt material i årskurs 2 får du fördjupa dig inom bl a Fotografisk bild, Grafisk kommunikation och Film- och TV produktion. i ÅK 3 bygger du sedan på med Webdesign, Appdesign, Kampanjstrategier, Podcasting mm. Du får också möjlighet att driva ett UF med kompisarna. Våra mediekurser omfattar alla moment som ingår i riktiga medieproduktioner.

Vi har god kontakt med medieföretag och vet vilka kunskaper du behöver både för fortsatta studier och arbete inom media. 

Vi arbetar nära verkligheten och ofta i projektform. Du provar teorin i praktiken och arbetar med problemlösning genom att utnyttja din kreativitet. Vi jobbar med externa uppdragsgivare utanför skolan och du kan också driva UF-företag.

Alla medielärare har utöver sin pedagogiska utbildning, lång erfarenhet från olika medieyrken och har genom åren utbildat många framgångsrika entreprenörer och medarbetare till medieföretag både i Sverige och utomlands.

 

Parallellt med alla mediekurser läser du också olika högskoleförberedande kurser och kan genom tillval även läsa flera meritkurser.

 

 

 

 

Efter utbildningen

Estetiska programmet är högskoleförberedande, vilket gör att du förbereds för högre studier inom bland annat samhällsvetenskapliga, humanistiska och konstnärliga högskoleutbildningar. En del av våra elever går vidare inom naturvetenskapliga och tekniska högskoleutbildningar gnom att gå ett tekniskt eller naturvetenskapligt basår efter sin gymnasieutbildning. ES kan vara en bra början på en ingenjörsexamen!

 

Du har också naturligtvis en bra grund för andra vidareutbildningar inom grafisk design, reklam, foto, film, speldesign eller andra former av media. Oavsett vad du kommer att göra efter gymnasiet får du nytta av dina mediekunskaper eftersom kommunikation med bild, film och ljud är en stor del av samhället idag och i framtiden.

 

 

ALUMNI
JENNYPODDEN 4_v2.jpg

NYHET - JENNYPODDEN!
Lyssna på våra elever sm går på utbildningen, lärare och alumni-elever - vad tycker de om ES MEDIA? Länk till podden via bilden ovan!

 

 

Gustav Wickström, fd elev berättar om sin upplevelse av ES MEDIA på JENNY.
Klicka på "noterna", så hör du vad Gustav säger också!:-)

James Widegren

Yourmajesty.co, New York

 

“Vår gymnasietid var fantastiskt spännande med framtidsinriktade och inspirerande lärare som uppmuntrade oss till jobbdrömmar ute i världen.”

 

James Widegren, yourmajesty.co.

New York, Amsterdam, Sao Paolo.

Emmy Jokinen

Sveriges Radio - P3

 

“Att det var en sådan bredd på utbildningen, samt så kunniga lärare är ovärderligt! All teknisk och praktisk kunskap inom medieproduktionoch de breda kunskaperna jag fick med mig har gjort mig åtråvärd på min arbetsplats!”

 

Emmy Jokinen, kommunikatör - 

Grafiskt ansvarig, P3, Stockholm

David Larsson

Digitala medier TV4

 

“Tillgången till all fantastisk utrustning och friheten att kunna nörda ner sig, samt de inspirerande lärarna är något jag kommer ihåg från min gymnasietid. Det gav en god grund, såväl teoretisk som praktisk, i hur olika aspekter av medieproduktion och kommunikation fungerar.”

 

David Larsson, Digitala medier TV4., Stockholm.

bottom of page